Eerste dagen in India - Reisverslag uit Rishīkesh, India van thijsenmartine - WaarBenJij.nu Eerste dagen in India - Reisverslag uit Rishīkesh, India van thijsenmartine - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in India

Door: Thijs en Martine

Blijf op de hoogte en volg

13 April 2012 | India, Rishīkesh

Zo, het is een mooi moment voor het eerste verslag van de reis. Aangezien het buiten hard regent en Martine in alle vroegte naar yoga is, heb ik even tijd om wat te tikken. Dat het buiten regent is overigens niet de tendens, de afgelopen twee dagen was het luchtruim strak blauw en een graadje of dertig.

Na een lange, maar prima vlucht kwamen we woensdagochtend aan in Delhi. We hadden een taxi geregeld die ons van het vliegveld naar Rishikesh ging brengen, een rit van zo'n zes uur. Het stuk door Delhi was er eentje van ontzettend veel indrukken, overal gebeurde wel iets en het verkeer is enorm druk en chaotisch. Heel bijzonder om mee te maken. Toen we de stad uit waren en dachten alles gehad te hebben, volgden nog uren aan bijna-dood-ervaringen op tweebaans wegen. Echt niet normaal hoeveel risico er wordt genomen met inhalen op hoge snelheid. Maar we hebben het overleefd, hoewel een motorrijder vlak achter ons nog wel een flinke smak maakte op een gegeven moment.

Rishikesh is een heilige stad aan de rivier de Ganges, ofwel ' Mother Ganga'. Het is hier overspoeld met pelgrims die zich baden in het heilige water en tal van rituelen uitvoeren. Het straatbeeld bestaat uit eetkraampjes, bedelaars, koeien, ezels, apen, pelgrims in alle kleuren, koeienpoep, brommertjes en hippies. Dat laatste omdat Rishikesh de zelfverklaarde ' Yoga Capital of the World' is. Martine wilde ook graag hier lessen volgen bij een bekende yogi, die al eens een workshop in Groningen had gegeven.

Al met al een hele bijzondere ervaring om hier over straat te lopen, voor mij is het de eerste keer in India en ik vind het wel erg indrukwekkend. Dit stadje is redelijk toeristisch, maar er gebeuren zoveel bizarre dingen om je heen dat je niet weet waar je moet kijken. Al veel mooie foto's gemaakt, ik zal kijken of er binnenkort een paar op deze site gezet kunnen worden.

We hadden de eerste nacht een geweldige kamer met uitzicht over de Ganges vallei, nu hebben we een bescheiden kamertje dat iets centraler ligt. Kost ons ongeveer 5 euro per nacht voor twee personen, op die manier kunnen we het wel even volhouden geld-technisch gezien.. Een maaltijd kost gemiddeld een a twee euro.

We hebben gisteren een ritueel bad genomen in de Ganges (best koud
), zodat we hopelijk gezegend zijn voor de rest van de reis. De komende dagen blijven we nog hier, Martine gaat aan de yoga en ik ga de omgeving bekijken want het is hier erg mooi. De Himalaya begint ongeveer in deze regio en er is veel groen. Overal kun je je inschrijven om te gaan raften of trekkings door de bergen te nemen met een gids.

Er gebeurt te veel op een dag om hier op te schrijven, maar we houden ook nog een reisdagboek bij om ons zoveel mogelijk te kunnen blijven herinneren. En natuurlijk hebben we de foto's nog :)

Nog even een huishoudelijke mededeling: We hebben allebei een Indiase simkaart gekocht, Thijs' nummer (inclusief landcode) voor de komende maand: +919634697080 en die van Martine: +919634697053.

Groetjes, ook namens Martine, tot het volgende verslaggie maar weer!

• 13 April 2012 - 05:19

Jaap Beumer:

Goeiezaak broertje !! Klinkt allemaal super, regen zal wel weer snel verdwijnen zodat je de omgeving kan bekijken !! Veel plezier

• 13 April 2012 - 08:11

Jelle:

Klinkt heel vet Bumper! Een vraagje wel, moet jij niet ook aan de yoga?

• 13 April 2012 - 08:22

Rosanne Wieten:

Wauw wat goed dat jullie er veilig zijn! En wat onwijs dapper van die Ganges!! Ben erg benieuwd naar jullie foto's. Veel liefs

• 13 April 2012 - 08:59

Wil B.:

Wat een indrukken in een korte periode! Fijn om te lezen dat de eerste dagen goed verlopen zijn. Al een beetje bijgekomen van de reis? Heb jij al plannen voor de komende dagen, Thijs? Liefs, je ma.

• 13 April 2012 - 09:55

Erik:

Jullie waren zeker wel moe van de reis! Wat een indrukken doe je in zo'n korte tijd op.... Ik ben erg benieuwd naar de foto's. Martine; veel succes met je cursus! Ben benieuwd wat jij gaat ondernemen Thijs, hou ons op de hoogte. Volgende taxirit even filmen.......
    Kan je snel foto's plaatsen?

Groeten van Erik

• 13 April 2012 - 13:14

Jonas De Schaut:

echt zalig beumerios, je suis jaloux! groetjes aan Martine, amuseer jullie!

• 13 April 2012 - 13:27

A.W. Mudde:

Geweldig Thijs dat we al een verslag van de eerste dagen hebben ontvangen. Jullie zullen heel veel indrukken op doen. Geniet er van . Zijn uiteraard benieuwd naar de volgende belevenissen.

Groeten van Opa en Oma

• 13 April 2012 - 15:41

Anika:

Nicee! Klinkt goed daar! Ben heel benieuwd wat de reis jullie verder voor moois gaat brengen. :) Liefs

• 14 April 2012 - 16:52

Gertjan W.:

Goed idee om die locale sim kaarten in India aan te schaffen.
    Eerste berichten klinken erg goed.
    Geniet maar lekker samen daar.
    Al last van het "newcomers syndrom?"
    Hartelijke Groeten

• 14 April 2012 - 17:49

Will:

Dat verkeer, ja... Ogen dicht en op hoop van zegen.
    Geniet samen, dan genieten wij mee op afstand.
    Ontvang de hartelijke groetjes van oma Corrie.

Namasté,
    Will

• 15 April 2012 - 13:38

Yvonne Huurnink:

Hoi Thijs en Martine

Wat super leuk om dit al van julie te lezen.
    Wat een scala aan spannende en mooie indrukken. Ik wens jullie veel plezier verder en zoals gevraagd met jullie ritueel bad een gezegende reis vooral in het verkeer.
    Liefs Yvonne

• 15 April 2012 - 19:38

Hetty:

Spannend allemaal hoor, wat jullie beleven. Kijk links en rechts en nog een keer......
    Wat kan jij leuk schrijven Thijs! Een dikke zoen voor jullie beiden.

• 19 April 2012 - 17:10

Gerard:

Ik kan me voorstellen dat jullie heel veel indrukken opdoen in dit land. Fijn ook dat ondanks het koude water van de Ganges jullie nu een gezegende reis hebben.
    We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto's.
    Thijs, ook bij een tweede plaats van ons cluppie zal er wellicht een bordesscene aan de Coolsingel zijn. Eerst dit weekend nog even gehakt maken van de Haagse Hopjes.
    Lasse Schone gaat naar 020!

Liefs vanthe family uit Elst.

• 20 April 2012 - 18:15

Maik De G.:

Martine en Thijs, wij gann jullie volgen en zijn erg benieuwd naar de foto's.
    Geniet van deze prachtige reis!

lieve groet Maik.