Sabaidee!
Door: thijsenmartine
25 Mei 2012 | Laos, Vientiane
Het is alweer een flinke tijd geleden dat we een fatsoenlijk verslag hebben geplaatst, dus we hebben wat in te halen. We hebben inmiddels alweer heel veel mooie dingen gezien en gedaan. De Indiase roepies werden ingeruild voor Thaise Baht en deze op hun beurt weer voor -jaja- Laotiaanse Kip. Laos dus nu, maar laten we bij het begin beginnen:)
In Mysore had Martine al weer helemaal een leventje aan de gang toen Thijs op de deur kwam kloppen. Vrienden gemaakt, yogaschool gevonden, kamertje op het vertrouwde stekkie etc. Thijs kon zo aanschuiven. Omdat Martine's yogaprogramma nog een kleine week zou duren, ging Thijs na het weekend zijn heil eventjes elders zoeken. Met wat travelbuddies, opgedaan in Hampi, is hij nog wat zuidelijker afgezakt. Onder andere een National Park bezocht en een treinreis door de bergen in een 130 jaar oude stoomtrein gemaakt, wat prachtig was ( zie fotoalbum ). Martine had in Mysore ondertussen een fiets gehuurd en toerde dagelijks met haar stalen ros naar de lessen in een ander gedeelte van de stad. Ze had zich -naast de yoga- inmiddels ook gestort op de kunst van de Indiase zang. Een multi-talent, blijkt maar weer:)
Toen Thijs weer terug was in Mysore zijn we nog de bijzondere Chamundi Hill gaan beklauteren en hebben we chai gedronken bij Rajesh. Die kende Martine nog van twee jaar geleden en hem kwamen we toevallig tegen bovenop de berg. Een vriend van Rajesh is werkzaam in de wereld van Bollywood en omdat hij de interesse van Thijs hier mee gewekt had, bood hij hem aan om bij een van zijn toekomstige producties mee te werken achter de schermen. Het kan raar lopen in het leven, dus wie weet:)
Na Mysore zijn we naar de oostkust van Tamil Nadu gegaan met een heerlijk oncomfortabele nachtbus. Via Chennai naar het antieke backpackersoord Mammalapuram gegaan. We hebben ons nog twee dagen kunnen vergapen aan tempels en er was ook nog ruimte voor een duik in de Bengaalse zee. Verder was het vooral erg heet, het was al zo verdacht rustig.. Enfin, we gingen het mooie, chaotische, vreemde, aangrijpende en boeiende India verlaten. Jammer, maar we gaan zeker nog eens terugkomen, nog zo ontzettend veel te zien!
Via Chennai vlogen we naar Kolkata en vanaf daar door naar Bangkok. Een andere wereld, en ondanks dat de stad bijna 8 miljoen mensen huisvest, een oase van rust wanneer je net uit India komt vliegen. Bangkok vonden we erg leuk, vooral buiten het flink toeristische centrum. We hebben de stad verkend met de benenwagen, de boot en.. de fiets! Een landgenoot op locatie heeft enkele jaren geleden een aantal fietstochten door de stad uitgezet en biedt deze nu aan (onder leiding van een gids). En echte Hollanders die wij ook zijn, hebben wij ons hier voor ingetekend. De rest van de groep was trouwens ook Nederlands, we maakten onze reputatie als fietslandje weer waar. Dwars door markten, door steegjes en de smalle straatjes van Chinatown en zelfs het door randgebied van de stad kregen we Bangkok te zien. Erg de moeite waard! De foto's zullen uiteraard volgen.
Ook wel noemenswaardig waren onze '10-seconds-of-fame' op de Thaise televisie. In ons guesthouse werden we gestrikt voor een rol als figurant voor een of andere dramaserie. Dat leek ons wel wat. De dag daarna zaten we in een minibus richting een plek buiten de stad, werden we in de make-up gezet, kregen we jaren '40- kleding aangemeten en 'actie!'. Er waren naast ons, nog acht andere jonge reizigers van de straat geplukt door de assistent-producer (en held-van-beroep) Pang. Als dank kregen we hapjes, drankjes, een nacht kamerhuur en een uur durende Thaise massage. En ohja, een goochelshow van Pang:) . Over een paar maanden kunnen we onze prestaties als levend behang ergens op het internet terugzien.
We wilden aanvankelijk vrijwilligerswerk gaan doen met olifanten in Oost- Thailand, maar op het laatste moment zagen we daar van af omdat ze wel erg veel geld van ons vroegen. That is not the way we are married natuurlijk. We hadden al een (nacht)treinkaartje, maar aangezien we toch al op termijn naar Laos wilden, konden we gewoon doorrijden. Met de grensbus hebben we de oversteek gemaakt naar dit schitterende, vrolijke, maar ook erg traaaage land. Gelukkig hebben wij geen haast. We hebben inmiddels al
een homestay bij een lokale familie in een dorpje achter de rug en een olifantentocht naar een oude Khmertempel op een berg gemaakt. Erg leuk!
Het gewenste vrijwilligerswerk lijkt er ook van te gaan komen, de contactjes worden warm gehouden:) later meer daarover dus! Op dit moment zitten we op een eiland in de Mekong rivier, Don Khon. Het is zogezegd eén van 'The four thousand islands'. Het is mooi en lekker rustig ( lang leve het laagseizoen! ) en vandaag hebben we op de fiets het eiland een beetje bekeken. Het leven is lang niet slecht, met hangmatten op de veranda, uitzicht op de rivier en een jong katje als trouw huisdier:)
..Maak je dus maar geen zorgen over ons;)
tot snel!
Doehoeg!
..Maak je dus maar geen zorgen over ons;)
tot snel!
Doehoeg!
25 Mei 2012 - 06:01
Jeanette Bolhuis:
Wat een prachtige foto's en wat een mooie verhalen! Dat jullie met volle teugen aan het genieten zijn is wel duidelijk!! Geniet ervan en ik kijk uit naar het volgende reisverhaal! (Ja, maak die hardstuderende Groningers maar even jaloers ;-))
Liefs Jeanette -
25 Mei 2012 - 06:48
Erik:
Het klinkt allemaal weer fantastisch en avontuurlijk!!! Geweldig dat jullie de tijd kunnen vinden om deze verhalen met ons te delen. We leven met jullie mee, zeker omdat jullie volop genieten.
GA ZO DOOR!
groeten, kus en knuf van Erik -
25 Mei 2012 - 08:04
Wil B.:
Wat een SUPER verslag van jullie belevenissen! Ik ben diep onder de indruk. Kunnen jullie al die prikkels nog goed aan?? Gisteren ook jullie prachtige Thaise brief ontvangen. Echt een tropische verrassing! Wat geweldig dat jullie zoveel leuke en interessante ontmoetingen hebben. Dat moet, naast al het natuur-en cultuurgesnuif, toch ook wel de kick van jullie reis zijn. Naar foto's van jullie als acteurs wordt door het thuisfront halsreikend uitgezien! Ik hoop dat jullie in goede gezondheid doorgaan met dit avontuur. Blijf genieten!! Dag lieve schatten!
Sabaidee! (en dikke kus van mij voor jullie allebei)
Wil -
25 Mei 2012 - 17:58
A.W. Mudde:
Wat een geweldig verslag van jullie belevenissen. Zo langzamerhand hebben jullie al in alle soorten vervoersmiddelen gereisd zoals vliegtuig, bus, trein en nu zelfs nog op een olifant. Het moet echt niet gekker worden. Blijf gezond en geniet van alles tijdens deze fantastische reis.
Hartelijke groeten van
Opa en Oma -
28 Mei 2012 - 10:08
Anika:
Klinkt goeeeeed! Ondanks het subtropische weer hier ben ik wel jaloers hoor! Klinkt alsof jullie de ultieme reizigers zijn haha :)
Geniet dr nog van maar volgens mij lukt dat aardig..
Liefs An xxx -
29 Mei 2012 - 19:19
Yvonne Huurnink:
Hoi avonturiers,
Het leven daar gaat volgens mij geweldig. Wat een verhalen zeg. Jullie genieten volop als ik het allemaal zo lees.
Heb altijd al gedacht dat jullie tv. talent hadden. Wie weet is dat ook nog eens een ontdekkingsreis waard.
Weer heel veel leifs van mij en ik zie uit naar jullie volgende verhaal . -
30 Mei 2012 - 00:12
Anne-Eva:
gozerrrrs waarom zie ik dit nu pas, nadat ik toevallig op je fb keek om te kijken of er eindelijk een update over t een of ander opstaat!! oooooh god ik kan niet wacht jullie film te zien, eindelijk ken ik bn'ers!
ohhh en heerlijk lekker fietsen door bangkok. hmmm ik wou dat ik even een paar daagjes langs kon komen en ook die geweldige dingen meemaken :) ik heb gelukkig ook een fiets nu hier (een mountain bike, voel me bijzonder sportief op dat ding!)
nou ik heb t allemaaal met een grote glimlach op mn gezicht gelezen, t klinkt fantastisch allemaal. ga nu ff fotoos kijken!
xxx -
04 Juni 2012 - 17:10
Gerard Mudde:
Hoi allebei,
Allereerst namens ons allemaal de felicitaties voor je verjaardag Thijs! Maak er met elkaar een leuke en gezellige dag van. Het is werkelijk fantastisch wat jullie allemaal beschrijven. Iedere dag weer een ervaring rijker! Fijn dat jullie dat zo intens beleven. Geniet verder van jullie toekomstige belevenissen en ik zie jullie verslag en foto's weer met de nodige belangstelling tegemoet.
Liefs uit Elst.
05 Juni 2012 - 14:03
A,W. Mudde:
Vanwege mankementen met de computer konden we je gisteren niet bereiken om je te feliciteren met je 24e verjaardag. Bij deze dus van harte gelukgewenst en nog vele gezonde jaren toegewenst. Je zult deze mijlpaal in je verdere leven niet gauw vergeten zo verondersterllen wij. We hebben van je moeder gehoord wat jullie verder gaan ondernemen. Dat ziet er weer geweldig uit. We zijn benieuwd naar de volgende nieuwsbrief. Geniet er samen maar van.
Hartelijke groeten aan jullie beiden van Opa en Oma